Sposób przygotowania:
Czekoladowe serduszka
Do szklanej miski łamiemy dwie gorzkie czekolady i ustawiamy ją na rondelku z wodą. Podgrzewamy wodę na wolnym ogniu tak aby się nie zagotowała. Czekoladę mieszamy od czasu do czasy do momentu aż się rozpuści. Zdejmujemy miskę ale owijamy jej dno ręcznikiem aby czekolada zbyt szybko nie wystygła. Do roztopionej czekolady łamiemy mleczną i mieszamy aż się rozpuści. Do formy nakładamy czekoladę. Gdy napełnimy formę uderzamy nią delikatnie o blat aby pozbyć się nadmiaru powietrza a, w czekoladkach nie powstały pęcherzyki. Odstawiamy na minimum 30 minut w chłodne miejsce aby czekolada całkowicie stężała. Wyjmujemy czekoladki z formy i nadmiar obcinamy cienkim nożykiem. Możemy je zawinąć w specjalne złotka lub sreberka dla ładniejszego efektu.