Sposób przygotowania:
Czekoladowe serduszka z orzechami
Miękkie masło utrzeć do białości z cukrem. Wbijać po jednym jajku. Powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać razem z kakao i sodą. Wymieszane suche składniki wsypać do masy maślanej. Wszystko utrzeć. Orzechy posiekać nożem i wsypać do masy. Połączyć i podsypując delikatnie mąką rozwałkować. Ciasteczka wycinać metalową foremką lub inną ostrą, która przetnie orzechy. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C przez 20min. Po przestudzeniu rozpuścić oddzielnie czekoladę białą i gorzką w kąpieli wodnej. Ciemną czekoladę nanieść na całą powierzchnię serduszka. Kiedy czekolada zastygnie, białą czekoladę włożyć do rożka z papieru do pieczenia i ozdobić. Odłożyć, aż czekolada wyschnie. Smacznego!