Sposób przygotowania:
Czekoladowe serduszko
Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, rozpuszczoną Kasię i proszek do pieczenia, i kakao. Dobrze wszystko zmiksować. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec ok 1 godzinę w temp 180st
Budyń ugotować na szklance mleka, przykryć szczelnie folią by nie zrobiła się skórka i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po łyżce budyń. Ciasto przekroić na 3 placki, można nasączyć ponczem. (woda cukier alkohol i sok z cytryny) Smarować masą i dżemem.
Na polewę cukier z wodą (wody tylko tyle by zanurzyć cukier) gotować do nitki, dodać kakao i margarynę. Potrzymać na ogniu tylko do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i mieszać aż do przestygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto. Udekorować pozostałą masą.
Budyń ugotować na szklance mleka, przykryć szczelnie folią by nie zrobiła się skórka i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po łyżce budyń. Ciasto przekroić na 3 placki, można nasączyć ponczem. (woda cukier alkohol i sok z cytryny) Smarować masą i dżemem.
Na polewę cukier z wodą (wody tylko tyle by zanurzyć cukier) gotować do nitki, dodać kakao i margarynę. Potrzymać na ogniu tylko do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i mieszać aż do przestygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto. Udekorować pozostałą masą.
Natala1210
Agunia
jovi
marietta
bajtek
czarna-mamba
Doro
bernika
Justysia22
Justysia22
luna19
Kiedys kupilam tą foremkę razem ze zwykłą tortownicą .. wklada sie ją do srodka wyklada papierem i nalewa ciasto tylko do serca