Sposób przygotowania:
Czekoladowe tulipany
Dzień wcześniej: do 2-3 filiżanek nalać wody i wstawić na całą noc do zamrażalnika aby woda dobrze zamarzła. Czekoladę gorzką i białą rozpuścić w osobnych miseczkach/garnuszkach. Lekko ostudzić. Białą czekoladę przełożyć do woreczka odciąć róg i polać gorzką tworząc wzór pasków. Z filiżanki wyjąć lód i obwiązać mocno folią. Zanurzać w czekoladzie z czterech stron, w ten sposób powstaną płatki tulipana. Lód powoduje, ze czekolada natychmiast stwardnieje. Delikatnie odwiązać folię, wysunąć lód i usunąć folię. W ten sposób mozna zrobic kilka tulipanów. Wstawic je do lodówki. Krem: Śmietankę ubić na sztywno, dodać do niej resztę stopionej czekolady. Tulipany napełnić kremówką, udekorować kolorową posypka i melisą lub miętą.