Sposób przygotowania:
Czekoladowe miseczki z jogurtem
Czekoladę łamiemy na kostki i topimy w kąpieli wodnej.
W tym czasie zabieramy się za masę jogurtową.
Jogurt, pokruszone zmrożone maliny oraz sok dajemy do miseczki i mieszamy. Następnie dajemy ją do zamrażarki (masa dzięki temu będzie zmrożona ale nie zamrożona).
Gdy masa trafi do zamrażarki zabieramy się za czekoladowe miseczki.
Foremki malujemy cieniutką warstwą czekoladą i wstawiamy na 2 minuty do zamrażarki.Następnie po raz drugi malujemy foremki. Czekolada będzie szybko tężała, bo foremka będzie lodowata, jednak w niczym to nie przeszkadza.
Tak przygotowane foremki wstawiamy na 5 minut do zamrażarki.
Zaraz po wyjęciu foremek z zamrażarki wyjmujemy czekoladki z formy i napełniamy je zmrożonym jogurtem malinowym.
Podajemy je od razu.
W tym czasie zabieramy się za masę jogurtową.
Jogurt, pokruszone zmrożone maliny oraz sok dajemy do miseczki i mieszamy. Następnie dajemy ją do zamrażarki (masa dzięki temu będzie zmrożona ale nie zamrożona).
Gdy masa trafi do zamrażarki zabieramy się za czekoladowe miseczki.
Foremki malujemy cieniutką warstwą czekoladą i wstawiamy na 2 minuty do zamrażarki.Następnie po raz drugi malujemy foremki. Czekolada będzie szybko tężała, bo foremka będzie lodowata, jednak w niczym to nie przeszkadza.
Tak przygotowane foremki wstawiamy na 5 minut do zamrażarki.
Zaraz po wyjęciu foremek z zamrażarki wyjmujemy czekoladki z formy i napełniamy je zmrożonym jogurtem malinowym.
Podajemy je od razu.
Bahus
misia5
Takiego komentarza się nie spodziewałam:) Cieszę się, że serduszka Ci się podobają. Zawsze możesz takie zrobić dla swojej ukochanej:)
darmiona
misia5
Słodkie i orzeźwiające:)
jaNina
Etna
Bernadetta
zewa
misia5
marietta