paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Czekoladowo migdałowe kulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i słodki deser. Kulki z białej czekolady i pokruszonych herbatników obtoczone w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.

Czekoladowo migdałowe kulki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekoladowo migdałowe kulki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowo migdałowe kulki
Do rondla wlać mleko w kruszyć białą czekoladę i na parze rozpuścić ja z mlekiem mieszając. Herbatniki drobno rozkruszyć najlepiej przy pomocy wałka do ciasta i dodać do ciepłej czekolady wymieszać masę. Na kilka minut odstawić gdy zacznie się gęstnieć czekolada formować kulki wielkości orzecha i obtaczać je w płatkach migdałowych lekko dociskając tak aby płatki migdałowe się przykleiły do czekolady. Układać jedną obok drugiej najlepiej wstawić na 2 godziny do lodówki aby masa dobrze zastygła można polać gorzką czekoladą.
Czekoladowo migdałowe kulki
Do rondla wlać mleko w kruszyć białą czekoladę i na parze rozpuścić ja z mlekiem mieszając.
Czekoladowo migdałowe kulki
Herbatniki drobno rozkruszyć najlepiej przy pomocy wałka do ciasta
Czekoladowo migdałowe kulki
Herbatniki dodać do czekolady z mlekiem i wymieszać

Tagi:

czekolada