Sposób przygotowania:
Ciasto Kinder Country bez pieczenia
Przygotować blaszkę o wymiarach 25x28. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami i odstawić.
Przygotować jasną warstwę. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia. 200 ml śmietanki ubić na sztywno.
Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i zmiksować na wolnych obrotach aby składniki się połączyły.
Następnie dodać zimną ale płynną rozpuszczoną białą czekoladę. Czekolada musi być zimna ale nadal płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do zimnej masy ze śmietanki i serka.
Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Potem dodać płatki i wymieszać dokładnie łyżką. W wielu przepisach są 3 szklanki płatków ale mi masa wydawała się nieco rzadka i dałam 3,5 szklanki.
Gotową masę wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać na masie ułożyć drugą warstwę herbatników. Przygotować ciemna masę. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
150 ml śmietanki ubić na sztywno. Następnie dodać zimną ale płynną roztopioną mleczną czekoladę.
Czekolada musi być zimna ale płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do śmietanki. Gotową masę wyłożyć na warstwę herbatników i ładnie wyrównać.
Wierzch posypać płatkami. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze zastygła, u mnie stało w lodówce przez całą noc.
Przygotować jasną warstwę. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia. 200 ml śmietanki ubić na sztywno.
Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i zmiksować na wolnych obrotach aby składniki się połączyły.
Następnie dodać zimną ale płynną rozpuszczoną białą czekoladę. Czekolada musi być zimna ale nadal płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do zimnej masy ze śmietanki i serka.
Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Potem dodać płatki i wymieszać dokładnie łyżką. W wielu przepisach są 3 szklanki płatków ale mi masa wydawała się nieco rzadka i dałam 3,5 szklanki.
Gotową masę wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać na masie ułożyć drugą warstwę herbatników. Przygotować ciemna masę. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
150 ml śmietanki ubić na sztywno. Następnie dodać zimną ale płynną roztopioną mleczną czekoladę.
Czekolada musi być zimna ale płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do śmietanki. Gotową masę wyłożyć na warstwę herbatników i ładnie wyrównać.
Wierzch posypać płatkami. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze zastygła, u mnie stało w lodówce przez całą noc.