Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czekoladowy puchar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mleko wlej do rondla, dodaj budyń czekoladowy oraz 4 łyżki cukru. Podgrzewaj, aż napój zacznie gęstnieć.

Czekoladowy puchar

Składniki:

Czekoladowy puchar

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowy puchar
Mleko wlej do rondla, dodaj budyń czekoladowy oraz 4 łyżki cukru. Podgrzewaj, aż napój zacznie gęstnieć. Na patelni o grubym dnie skarmelizuj cukier, a następnie dodaj orzechy włoskie, ostudź całość. Czekoladę rozlej do pucharków lub wysokich szklanek. Na wierzch połóż ubitą śmietankę, kilka orzechów w karmelu i biszkopt.

Tagi:

biszkopt