lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Czeresnie w ciescie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czereśnie w cieście-bardzo łatwy placek

Czeresnie w ciescie

Składniki:

Czeresnie w ciescie

 

  • 6 jaj
  • 1/2 szklanki cukru
  • szklanka maki pszennej
  • 2 łyżeczki maki ziemniaczanej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 kg czeresni

 

 

Sposób przygotowania:

Czeresnie w ciescie
Czereśnie umyj,osusz i usuń pestki.oddziel żółtka od białek.Białka ubij ze szczypta soli,nadal ubijając dodaj cukier.Na sam koniec dodaj po jednym żółtku oraz wymieszane z proszkiem do pieczenia dwa rodzaje maki.Polowe ciasta ułóż w formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem i oproszonej bułka tarta.Na cieście ułóż czereśnie oproszone maka oraz druga polowe ciasta.Piecz ciasto w temperaturze 180 st.

Tagi:

czereśnie mak