Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z czereśniami
Mąkę przesiać do miski razem z kakao, cukrem oraz solą i proszkiem do pieczenia, wymieszać dokładnie suche składniki. W drugim naczyniu wymieszać wodę, olej i sok z cytryny, następnie wlać do miski z suchymi składnikami, wymieszać przy pomocy łyżki.
Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć czereśnie bez pestek.
Piec w temp. 180 st około 35-40 minut.
Przed podaniem ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć czereśnie bez pestek.
Piec w temp. 180 st około 35-40 minut.
Przed podaniem ciasto posypać cukrem pudrem.
SylaUla