Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Czerwona fasolka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka potrawka dość pikantna na bazie fasolki czerwonej

Czerwona fasolka  na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona fasolka na ostro

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 kiełbaska śląska
  • 1 papryczka chilli
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka sosu chilli czosnkowego

Sposób przygotowania:

Czerwona fasolka na ostro
Czerwoną fasolę wyciągamy z puszki na durszlak i przepłukujemy, wrzucamy do woka i podsmażamy następnie zalewamy około 100 ml wody, dusimy przez kilka chwil, w tym czasie kiełbaskę kroimy w kostkę, papryczkę oczyszczamy z nasion i drobno kroimy, natkę płuczemy i siekamy dość drobno. Do fasoli dodajemy koncentrat pomidory, sos chilli oraz pokrojona kiełbaskę, papryczkę chilli wszystko razem podduszamy do odparowania wody dodajemy posiekaną natkę (pozostawiając część do posypania), mieszamy. Podajemy na gorąco
Czerwona fasolka  na ostro
kiełbaskę śląską oraz papryczkę chilli kroimy
Czerwona fasolka  na ostro
do fasolki czerwonej dodajemy sos chilli
Czerwona fasolka  na ostro
oraz koncentrat pomidorowy około 1 łyżeczkę
Czerwona fasolka  na ostro
następnie dodajemy pokrojoną kiełbaskę i dusimy