iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czerwona kapusta smażona w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czerwona kapusta smażona w śmietanie

Czerwona kapusta smażona w śmietanie

Składniki:

Czerwona kapusta smażona w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta smażona w śmietanie
Czerwona kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w cieniutkie paseczki. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy surowa pokrojona kapustę- smażymy. Odrobinę podlewamy i dalej pomału smażymy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Następnie dodajemy dla zakwaszenia odrobinę octu i dla przełamania odrobinę cukru. Mieszamy dobrze i jeszcze dusimy na małym płomieniu. Na końcu dodajemy śmietanę mieszamy i odstawiamy.

Tagi:

kapusta