Sposób przygotowania:
Czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgurprzygotowanie farszu
![czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-papryka-eli-z-mielonym-i-kasza-bulgur-542254.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać cebulę, czosnek granulowany, jajko, przyprawę do mięs i wymieszać. Kaszę bulgur przygotować według przepisu na opakowaniu.
przygotowanie farszu cd
![czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-papryka-eli-z-mielonym-i-kasza-bulgur-542255.jpg)
Do miski z wymieszanym mięsem dodać kaszę, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie papryki
![czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-papryka-eli-z-mielonym-i-kasza-bulgur-542256.jpg)
Papryki opłukać i osuszyć. Przekroić papryki na połówki i usunąć nasiona.
przygotowanie papryki cd
![czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czerwona-papryka-eli-z-mielonym-i-kasza-bulgur-542257.jpg)
Połówki papryki napełnić farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 35 minut. Smacznego!