eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam czerwone papryki faszerowane mięsem mielonym i kaszą bulgur. Papryki zapiekłam w piekarniku,

Czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur

Składniki:

Czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur

papryka

mięso

  • 400 g wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka przyprawy do mięs

pozostałe składniki

  • 100 g kaszy bulgur
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur

przygotowanie farszu

czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur
Przygotować cebulę, mięso mielone i kaszę bulgur.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać cebulę, czosnek granulowany, jajko, przyprawę do mięs i wymieszać. Kaszę bulgur przygotować według przepisu na opakowaniu.

przygotowanie farszu cd

czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur
Wymieszać przyprawione mieso mielone z kaszą bulgur.

Do miski z wymieszanym mięsem dodać kaszę, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie papryki

czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur
Opłukane i osuszone papryki przekroić na połówki i usunąć nasiona.

Papryki opłukać i osuszyć. Przekroić papryki na połówki i usunąć nasiona.

przygotowanie papryki cd

czerwona papryka Eli z mielonym i kaszą bulgur
Farszem napełnić połówki czerwonej papryki.

Połówki papryki napełnić farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 35 minut. Smacznego!


Tagi:

papryka dania