Sposób przygotowania:
Kolorowe papryki faszerowane kurczakiem
Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę.
Przygotowujemy marynatę do mięsa. Jedną łyżkę oliwy mieszamy z przyprawami tj. pieprzem czarnym, ziołowym i chilli. Dodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Mieszamy. Pokrojone w kostkę piersi z kurczaka wkładamy do marynaty na około 15 minut.
Papryki kroimy pionowo na połówki, wyjmujemy białe części i gniazda nasienne. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Do mięsa z marynatą wbijamy jaja, mieszamy dokładnie i napełniamy nim papryki. Górę każdej posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Półmisek żaroodporny smarujemy jedną łyżką oliwy po czym układamy połówki papryk.
Wkładamy półmisek do do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Podajemy na gorąco.
Przygotowujemy marynatę do mięsa. Jedną łyżkę oliwy mieszamy z przyprawami tj. pieprzem czarnym, ziołowym i chilli. Dodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Mieszamy. Pokrojone w kostkę piersi z kurczaka wkładamy do marynaty na około 15 minut.
Papryki kroimy pionowo na połówki, wyjmujemy białe części i gniazda nasienne. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Do mięsa z marynatą wbijamy jaja, mieszamy dokładnie i napełniamy nim papryki. Górę każdej posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Półmisek żaroodporny smarujemy jedną łyżką oliwy po czym układamy połówki papryk.
Wkładamy półmisek do do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Podajemy na gorąco.