Sposób przygotowania:
Cukinia Eli z kurczakiem, szpinakiem i seremprzygotowanie kurczaka
Polędwiczki pokroić w kostkę, dodać przyprawę do mięs, czosnek granulowany, olej i wymieszać. Odstawić kurczaka na 30 minut.
przygotowanie składników farszu
Kurczaka usmażyć na suchej patelni. Czosnek obrać z łupinek i posiekać. Na patelni roztopić masło, dodać czosnek, szpinak i chwilę smażyć. Szpinak doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ser z pleśnią rozdrobnić. Pomidorki opłukać, osuszyć i pokroić.
przygotowanie cukinii
Cukinie opłukać, osuszyć i wydrążyć miąższ.
przygotowanie cukinii cd
Część miąższu cukinii pokroić w kostkę i ułożyć w wydrążonych cukiniach. Do cukinii dodać kurczaka, szpinak, ser pleśniowy i pomidorki. Cukinie włożyć do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać cukinie przez 30 minut.
Smacznego!