eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam cukinię faszerowaną pstrągiem łososiowym z patelni, serem feta, koperkiem i pomidorkami.

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta

Składniki:

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta

ryba

pozostałe składniki

  • 3 połówki cukinii
  • 100 g sera feta
  • 1/2 małego pęczka koperku
  • pomidorki papryczkowe

Sposób przygotowania:

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta

przygotowanie składników

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta
Przygotować wszystkie składniki farszu do cukinii.

Pstrąga łososiowego posmarować olejem, posypać solą i pieprzem cytrynowym. Usmażyć łososia na suchej patelni i rozdrobnić. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Pomidorki opłukać, osuszyć i pokroić. Fetę odsączyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie cukinii

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta
Z opłukanych i osuszonych cukinii wydrążyć środki.

Cukinie opłukać, osuszyć i wydrążyć środki miąższu.

przygotowanie cukinii

Cukinia Eli z pstrągiem łososiowym i serem feta
Cukinie zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Część miąższu cukinii pokroić w kostkę i ułożyć w wydrążonych cukiniach. Do cukinii dodać kawałki pstrąga, ser feta,, pomidorki i posypać koperkiem. Cukinie ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać cukinię przez 30 minut. Smacznego!