Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana kalaforem,kurczakiem i serem
Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości około 10 minut.
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy aż się zarumieni.
Kalafior mieszamy z kurczakiem.
Ser mozzarella kroimy w cienkie plasterki, odkładamy sześć plasterków, resztę kroimy w kostkę i dodajemy do kalafiora.
Do wymieszanych składników dodajemy jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy.
Papryki kroimy wzdłuż na pół i wyjmemy środki.
Faszerujemy farszem i wykładamy plastry sera. Posypujemy suszoną bazylią.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy aż się zarumieni.
Kalafior mieszamy z kurczakiem.
Ser mozzarella kroimy w cienkie plasterki, odkładamy sześć plasterków, resztę kroimy w kostkę i dodajemy do kalafiora.
Do wymieszanych składników dodajemy jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy.
Papryki kroimy wzdłuż na pół i wyjmemy środki.
Faszerujemy farszem i wykładamy plastry sera. Posypujemy suszoną bazylią.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego