Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana z szybkowara
Z papryki odciąć czubek, usunąć gniazdo nasienne, opłukać pod zimną wodą.
Ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku.
Mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem,papryką ostrą.
Farszem napełniać papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym sitku (zalecam takie sitko do gołąbków, papryki - nie przypali się na dnie), wlać szklankę wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut.
Papryka jest bardzo aromatyczna, soczysta, smakuje na ciepło i na zimno.
Ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku.
Mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem,papryką ostrą.
Farszem napełniać papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym sitku (zalecam takie sitko do gołąbków, papryki - nie przypali się na dnie), wlać szklankę wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut.
Papryka jest bardzo aromatyczna, soczysta, smakuje na ciepło i na zimno.