Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Czerwona sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i pożywna sałatka to idealne danie do grilla lub jako przystawka do wędlin. Prosta w przygotowaniu.

Czerwona sałatka

Składniki:

Czerwona sałatka

 

Sposób przygotowania:

Czerwona sałatka
Do dużej miski rwiemy sałatę lodową na małe kawałki. Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w średnią kostkę. Paprykę oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Cebulę przecinamy na pól i kroimy w cienkie paski, a ser feta w średnią kostkę i dodajemy do reszty składników. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i zalewamy olejem i wodą. Delikatnie mieszamy, aby ser feta się nie rozsypał. Dajemy do schłodzenia w lodówce na około 30 minut. Jemy samą, z pieczywem lub jako przystawkę do mięs.