kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Czerwona sałatka z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać i osuszyć.

Czerwona sałatka z pomarańczami

Składniki:

Czerwona sałatka z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Czerwona sałatka z pomarańczami
Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać i osuszyć. Liście porozrywać palcami na niewielkie kawałki. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki, wyjąć miąższ z przezroczystej skórki. Cząstki przekroić na pół i usunąć pestki. Śmietanę wymieszać z solą, po czym doprawić do smaku pieprzem i cukrem.Na patelni roztopić masło, wrzucić płatki migdałowe i przysmażyć na złoty kolor. Liście sałaty wymieszać z kawałkami pomarańczy i śmietaną, posypać płatkami migdałowymi.

Tagi:

sałata