Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Czerwone buraczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Buraczki czerwone to smaczny dodatek do obiadu.

Czerwone buraczki na ciepło

Składniki:

Czerwone buraczki na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwone buraczki na ciepło
Buraki dokładnie umyć, włożyć do garnka, wlać wodę i ugotować. Ugotowane odcedzić, wlać zimnej wody, ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do rondla, zagotować. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć z gotującymi się burakami. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do buraków, wymieszać, zagotować. Następnie buraczki połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i cukrem.