Sposób przygotowania:
Czerwone pesto
Etapy przygotowania pesto:
Umytą i osuszoną bazylię miksujemy ze świeżym startym serem greckim, solą, mieszanką ziaren (słonecznika, siemienia lnianego, sezamu) i czosnkiem, oraz suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej.
Wlewamy po trochu oliwę dalej miksując. Sos będzie gotowy, gdy wszystko utworzy jednolitą masę.
To pesto czerwone pesto, tak zwane pesto alla siciliana, które zawiera suszone pomidory.
Ten gęsty, aromatyczny i doskonały w smaku sos serwowany jest do chleba, makaronu lub sałaty. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia robi się gorzka w smaku.
Umytą i osuszoną bazylię miksujemy ze świeżym startym serem greckim, solą, mieszanką ziaren (słonecznika, siemienia lnianego, sezamu) i czosnkiem, oraz suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej.
Wlewamy po trochu oliwę dalej miksując. Sos będzie gotowy, gdy wszystko utworzy jednolitą masę.
To pesto czerwone pesto, tak zwane pesto alla siciliana, które zawiera suszone pomidory.
Ten gęsty, aromatyczny i doskonały w smaku sos serwowany jest do chleba, makaronu lub sałaty. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia robi się gorzka w smaku.
natulus12