kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Czerwony diabelski sos do mięs z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fantastyczny, diabelski sos do mięsa z grilla.

Czerwony diabelski sos do mięs z grilla

Składniki:

Czerwony diabelski sos do mięs z grilla

 

  • Szklanka dobrej jakości ketchupu
  • 4 łyżki sosu słodkiego chilli
  • szczypta płatków chilli
  • łyżka oliwy
  • 1 spory konserwowy ogórek pokrojony drobniutko
  • 1 cebulka szalotka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Czerwony diabelski sos do mięs z grilla
Żeby sie nie rozpędzić w opisie. Cebulkę pokrojona drobniutko przesmażamy chwilke na maśle, dodajemy cukier i przez 2 min karmelizujemy. Mieszamy z sosem chilli oraz reszta składników bardzo porządnie i schładzamy. I koniec!!!! Dla miłośników ostrych smaków-:))

Tagi:

sosy