Sposób przygotowania:
Czerwony łosoś :
Steki z łososia zalać marynatą z soku cytrynowego zmieszanego z 2 łyżkami oleju i ketchupem .Posypać świeżo zmielonym pieprzem i zostawić na 30 minut w lodówce . Wyjąć z marynaty .Osuszyć dobrze papierowymi ręcznikami kuchennymi . Posypać jeszcze raz pieprzem, osolić . Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść rybę ( oleju ma być sporo tak by ryba była zanurzona w nim do połowy ) .Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .W ostatniej fazie smażenia dodać masło . W czasie kiedy łosoś się smaży do dużego garnka wlać ok 1,5 litra wrzącej wody i rozpuścić w niej kostkę bulionową .Włożyć makaron .Gotować 5 minut na małym gazie . Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 5 minut. Odcedzić .Włożyć z powrotem do garnka w którym się gotował . Dodać masło i roztopić je. Wrzucić pokrojone w bardzo drobną kosteczkę pomidorki .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Podawać układając steki łososia na warstwie pomidorowego Tagliatelle . Dekorować natka pietruszki . Posypywać grubo mielonym kolorowym pieprzem .Obok posypać lekko czarnuszka dla dekoracji ( można pominąć )
evita0007
eluchap
Lady Marmolada