ewelina1512

ewelina1512

Kuchcik
[Przepisów: 8]

czeskie ciastka zlepaianki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

hmm musicie je po prostu skosztować

czeskie ciastka zlepaianki

Składniki:

czeskie ciastka zlepaianki

 

 

Sposób przygotowania:

czeskie ciastka zlepaianki
Z masła, cukru, mąki i jajka zagnieść ciasto o stałej konsystencji. Schłodzić je w lodówce przez jakieś 20-30 minut. Następnie wyjąć, rozwałkować i wykrajać dowolną foremką (jednego wzoru, ponieważ będziemy je sklejać) kształty . Przygotowane ciasteczka położyć na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę i piec w temperaturze około 180 stopni az będą kruche i o złotym kolorze. Nasze piekły się około 15 minut.