nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyrazista w smaku surówka pełna witamin świetna do jedzenia jej samej, jak i jako dodatek do obiadu, czy innego posiłku.

Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki
Białą rzodkiew i marchewki opłukać oraz oskrobać. Zetrzeć oczyszczone warzywa na tarce, na dużych oczkach do miski. Do startej rzodkwi i marchewki dodać przeciśnięte przez wyciskacz ząbki czosnku. Do warzyw umieszczonych w misce dodać majonez oraz oprószyć całość szczyptą pieprzu. Wymieszać surówkę soląc ją do smaku podczas mieszania. Dobrze jest wstawić gotową surówkę do lodówki na przynajmniej pół godziny, by jej smak się wyostrzył.
Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki
Biała rzodkiew i marchewki starte do miski z dodatkiem czosnku.
Czosnkowa surówka z białej rzodkwi i marchewki
Majonez i szczypta pieprzu dodane do umieszczonych w misce warzyw.

Tagi:

marchewka