Sposób przygotowania:
Czosnkowo-tymiankowe kotleciki w sosieEtap 1

Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, bułkę tartą, listki tymianku, pieprz i sól ziołową.
Etap 2

Wszystko dokładnie wymieszać.
Etap 3

Z mięsnej masy uformować niezbyt duże, owalne kotleciki. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Kotleciki z obu stron zrumienić.
Etap 4

Do zrumienionego mięsa dodać kostkę mięsną, wlać 1,5 szklanki wody. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
Etap 5

Mąkę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody.
Etap 6

Zawiesiną zagęścić sos, doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli.