Sposób przygotowania:
Czynaki
ZIEMNIAKI KROIMY (WG UZNANIA) W KOSTKĘ LUB TALARKI, UKŁADAMY NA DNIE NACZYNIA ŻAROODPORNEGO WYSMAROWANEGO TŁUSZCZEM, POSYPUJEMY ODROBINĄ SOLI I PRZYPRAWY DO ZIEMNIAKÓW. MIĘSO MIELONE PRZYPRAWIAMY TAK JAK DO KOTLETÓW, ALE NIE DODAJEMY JAJKA ANI BUŁKI, TYLKO PRZYPRAWY, MIĘSKO KŁADZIEMY NA ZIEMNIAKI. Z RESZTY SKŁADNIKÓW ROBIMY SAŁATKĘ KROIMY WARZYWA LUB TRZEMY NA TARCE, DOPRAWIAMY, SOLĄ, PIEPRZEM I OLIWĄ. SAŁATKĘ UKŁADAMY NA MIĘSO. PRZYKRYWAMY NACZYNIE I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA ŚRODKOWĄ PÓŁKĘ. PIECZEMY W TEMPERATURZE OD 200-250 STOPNI PRZEZ 1,5-2 GODZIN MOŻNA PODAWAĆ Z KETCHUPEM LUB SMIETANĄ