Sposób przygotowania:
Jaglano kokosowe kulki
100 gram kaszy jaglanej ugotować i ostudzić. Przełożyć do misy blendera i dosypać cukier.
Dodajemy większą część wiórków kokosowych (resztę pozostawiamy do obtoczenia), banana i masło orzechowe. Całość dokładnie blendujemy na gładką masę.
Odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki by masa trochę zgęstniała. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach.
Gotowe układamy na talerzyku wyłożonym papierem do pieczenia i schładzamy kilka godzin w lodówce.
Dodajemy większą część wiórków kokosowych (resztę pozostawiamy do obtoczenia), banana i masło orzechowe. Całość dokładnie blendujemy na gładką masę.
Odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki by masa trochę zgęstniała. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach.
Gotowe układamy na talerzyku wyłożonym papierem do pieczenia i schładzamy kilka godzin w lodówce.