Sposób przygotowania:
Danie dnia potrawkaI
1. Mięso myję, osuszam, kroję w paseczki. Do mięsa dodaję ketchup, sos sojowy ciemny, miód, paprykę ostrą oraz sól, dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju.
II
2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na drugiej większej patelni na rozgrzanym oleju.
3. Marchew, pietruszkę obieram, kroję w słupki. Paprykę myję, usuwam nasiona i również kroję w paseczki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa przekładam do cebuli, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam sos sojowy jasny, ocet, sos chili i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minut gotuję i łączę z mięsem.
III
4. Danie gotowe, podaję z ryżem.
5. Smacznego.