Sposób przygotowania:
Kotlety hakuna matataI
![Kotlety hakuna matata Kotlety hakuna matata](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-hakuna-matata-584305.jpg)
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną drobno pokrojoną cebule, wbijam jajko, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę ostrą i wlewam śmietanę. Masę mięsną dokładnie wyrabiam, robię małe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
II
![Kotlety hakuna matata Kotlety hakuna matata](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-hakuna-matata-584306.jpg)
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki obieram, kroję w słupki. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w słupki. Ogórki konserwowe również kroję w słupki.
3. Do cebuli dodaję marchew, następnie umyte pokrojone w plasterki pieczarki, smażę około 5 minut i dodaję papryki oraz ogórki, smażę ponownie około 5 minut.
III
![Kotlety hakuna matata Kotlety hakuna matata](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kotlety-hakuna-matata-584307.jpg)
4. Na koniec wlewam passatę, ketchup, musztardę, wsypuję chili oraz sól. Gotuję do chwili zagotowania.
IV
5. Sosem warzywnym polewam kotlety.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.