Sposób przygotowania:
Kotlety hakuna matataI
 
1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną drobno pokrojoną cebule, wbijam jajko, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę ostrą i wlewam śmietanę. Masę mięsną dokładnie wyrabiam, robię małe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
II
 
2.	Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki obieram, kroję w słupki. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w słupki. Ogórki konserwowe również kroję w słupki.
3.	Do cebuli dodaję marchew, następnie umyte pokrojone w plasterki pieczarki, smażę około 5 minut i dodaję papryki oraz ogórki, smażę ponownie około 5 minut.
III
 
4. Na koniec wlewam passatę, ketchup, musztardę, wsypuję chili oraz sól. Gotuję do chwili zagotowania.
IV
5.	Sosem warzywnym polewam kotlety.
6.	Danie gotowe.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
