Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Jeżeli mamy schab w całości to należy go pokroić na kotlety. Umyć, osuszyć, a następnie rozbić, przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa. Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku. Każdy kotlet smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony (tak przygotowany kotlet jest soczysty, nie jest suchy). Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz;
Farsz;
Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną, pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety. Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut (do całkowitego rozpuszczenia sera).
Farsz;
Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną, pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety. Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut (do całkowitego rozpuszczenia sera).
BozenaMatuszczyk
Dziekuję.;)