Sposób przygotowania:
Kasza manna z wiśniami
Kaszę manną wsypać do miski, wlać wodę i wymieszać (kasza nie ma grudek po dodaniu do mleka).
Mleko z masłem, solą, cukrem zagotować i wlać kaszę stale mieszając. Gotować mieszając z 2 minuty.
Kaszę zdjąć z ognia, nakryć talerzem garnek (nie ma kożucha po wystudzeniu).
Wiśnie opłukać i wydrylować w drylownicy, wsypać do garnka. Wlać wodę, wsypać cukier i cynamon. Gotować z 5 minut na średnim ogniu. Zostawić do wystygnięcia.
Podawać z porcją kaszy manny.
Mleko z masłem, solą, cukrem zagotować i wlać kaszę stale mieszając. Gotować mieszając z 2 minuty.
Kaszę zdjąć z ognia, nakryć talerzem garnek (nie ma kożucha po wystudzeniu).
Wiśnie opłukać i wydrylować w drylownicy, wsypać do garnka. Wlać wodę, wsypać cukier i cynamon. Gotować z 5 minut na średnim ogniu. Zostawić do wystygnięcia.
Podawać z porcją kaszy manny.