Sposób przygotowania:
Łopatka z papryką w sosie z dodatkiem curry
Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w niewielkie paseczki. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Na dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy mięso. Gdy stanie się rumiane dorzucamy pokrojoną wcześniej paprykę.
Całość chwilę przesmażamy i posypujemy curry i mąką. Ponownie przesmażamy, by mąka straciła swój surowy smak i powoli cały czas mieszając dolewamy wody. Przyprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem.
Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy dokładnie oczyszczone młode ziemniaki, dolewamy trochę wody i ponownie przykrywamy i gotujemy do miękkości ziemniaków i odparowania nadmiaru płynu.
Podajemy, gdy ziemniaki będą miękkie, a sos zgęstnieje.
Na dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy mięso. Gdy stanie się rumiane dorzucamy pokrojoną wcześniej paprykę.
Całość chwilę przesmażamy i posypujemy curry i mąką. Ponownie przesmażamy, by mąka straciła swój surowy smak i powoli cały czas mieszając dolewamy wody. Przyprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem.
Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy dokładnie oczyszczone młode ziemniaki, dolewamy trochę wody i ponownie przykrywamy i gotujemy do miękkości ziemniaków i odparowania nadmiaru płynu.
Podajemy, gdy ziemniaki będą miękkie, a sos zgęstnieje.
Magdalena88
anemon
misia5
Cieszę się, że Ci się podoba :)
misia5
Nie ma to jak kolorowy obiad w pochmurny dzień :)
mocsłodkości
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podoba :)
lukrowanepierniczki
mocsłodkości