gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Grzybowe danie jednogarnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne grzybowe danie jednogarnkowe z warzywami i makaronem podaję jako danie na ciepłą kolację lub obiad.

Grzybowe danie jednogarnkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybowe danie jednogarnkowe

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 pora
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 300 gram grzybów leśnych
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 zupka błyskawiczna grzybowa z makaronem
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Grzybowe danie jednogarnkowe
Grzybki leśne obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Paprykę czerwoną kroimy w małe paski i przekładamy do głębszej patelni (na dno wlewamy oliwę). Por i cebulę drobno siekamy i dodajemy do papryki. Warzywa smażymy co jakiś czas mieszając, aż będą miękkie. Dodajemy leśne grzybki i mieszamy. Następnie wlewamy pół szklanki wody i dodajemy makaron z zupki wraz z proszkiem. Dusimy pod przykryciem, aż makaron napęcznieje. Na koniec dodajemy ketchup i przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przez chwilę podgrzewamy. Porcję dania wykładamy na talerz i dekorujemy gałązką koperku.
Grzybowe danie jednogarnkowe
Paprykę czerwoną kroimy w małe paski i przekładamy do głębszej patelni.
Grzybowe danie jednogarnkowe
Por i cebulę drobno siekamy i dodajemy do papryki.
Grzybowe danie jednogarnkowe
Do warzyw dodajemy leśne grzybki i mieszamy.
Grzybowe danie jednogarnkowe
Następnie wlewamy pół szklanki wody i dodajemy makaron z zupki wraz z proszkiem.

Tagi:

makaron grzyby