Sposób przygotowania:
Żeberka w kiszonej kapuście
Cebule obieramy z wierzchniej warstwy pokroić na ćwiartki, a te w 3-4 mm plasterki.
Dokładnie umyte i osuszone żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Następnie obsmażamy je z każdej strony na złoto na niewielkiej ilości oleju. Przesmażone przekładamy na talerz.
W garnku, w którym smażyliśmy żeberka przesmażamy na szklisto cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy kiszoną kapustę i przez chwilę przesmażamy. Do przesmażonych składników dodajemy żeberka, mieszamy.
Wlewamy wodę, doprawiamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Co jakiś czas mieszamy. W razie konieczności dolewamy wody.
Podajemy gdy mięso będzie miękkie.
Dokładnie umyte i osuszone żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Następnie obsmażamy je z każdej strony na złoto na niewielkiej ilości oleju. Przesmażone przekładamy na talerz.
W garnku, w którym smażyliśmy żeberka przesmażamy na szklisto cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy kiszoną kapustę i przez chwilę przesmażamy. Do przesmażonych składników dodajemy żeberka, mieszamy.
Wlewamy wodę, doprawiamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Co jakiś czas mieszamy. W razie konieczności dolewamy wody.
Podajemy gdy mięso będzie miękkie.
biedroneczki
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podobają :)
skuter5