WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Danie jednogarnkowe z patisonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sycące danie jednogarnkowe z szynką wieprzowa, papryką, marchewką, cebulą, fasfasolą i patisonem, w sosie pomidorowym.

Danie jednogarnkowe z patisonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Danie jednogarnkowe z patisonem

 

  • 600g szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 marchewka
  • 1 puszka białej fasolki
  • Ok. 200g patisona
  • Majeranek
  • Sol, pieprz
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • Listek laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe z patisonem

ETAP 1:

Mięso pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Smażyć aż się zrumienią. Przełożyć do garnka. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki i patisona pokrojonego w kostkę. Wlać tyle wody aby zakryć składniki. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, majeranek i sos sojowy. Zagotować.

Dodać przecier pomidorowy i fasolę odsączona z zalewy. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać na gorąco np z pieczywem.

Danie jednogarnkowe z patisonem
Danie jednogarnkowe po przygotowaniu w garnku.
Danie jednogarnkowe z patisonem
Fasola biała z puszki dodana do garnka z daniem
Danie jednogarnkowe z patisonem
Pokrojony w kostkę patison dodany do garnka.
Danie jednogarnkowe z patisonem
Mięso smażone z cebulą i papryką czerwoną