Sposób przygotowania:
Leczo z patisonem i cukinią
Wszystkie warzywa opłukać, marchew obrać. Z papryki wyjąć gniazda nasienne. Patison, cukinię, paprykę pokroić w grubszą kostkę. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, odrzucić komory nasienne i pokroić.
Mrarchew pokroić w drobną kostkę, zalać niewielką ilością wody i gotować.
W tym czasie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać do gotującej marchewki. Następnie kolejno podsmażać patison, cukinię, paprykę i na koniec pomidory.
Gotować razem, pilnować żeby warzywa się nie rozleciały. Doprawić do smaku keczupem papryką w proszku, solą i pieprzem.
Mrarchew pokroić w drobną kostkę, zalać niewielką ilością wody i gotować.
W tym czasie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać do gotującej marchewki. Następnie kolejno podsmażać patison, cukinię, paprykę i na koniec pomidory.
Gotować razem, pilnować żeby warzywa się nie rozleciały. Doprawić do smaku keczupem papryką w proszku, solą i pieprzem.