Sposób przygotowania:
Pikantne rolady drobiowe Eli z chorizoprzygotowanie farszu
Cebule obrać z łupinek i pokroić w pióra. Małe korniszony pokroić wzdłuż na połówki. Chorizo pokroić w słupki.
przygotowanie rolad
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Udka rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd
Na mięsie ułożyć po dwa rzędy kiełbasy, cebuli i ogórka.
przygotowanie rolad cd
Pozostałe ogórki, cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Przygotować boczek.
przygotowanie rolad cd
Mięso ciasno zwinąć i owinąć plastrami boczku. Rolady obwiązać nićmi.
przygotowanie rolad cd
W brytfannie rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron. Do rolad dodać cebulę i razem chwilę smażyć.
przygotowanie rolad cd
Dodać do rolad pokrojoną kiełbasę, ogórki, przyprawę do mięs, czosnek granulowany i słodką paprykę. Całość jeszcze chwilę smażyć. Do rolad wlać sok z kiszonych ogórków, dolać wodę i dusić aż mięso będzie miękkie.
przygotowanie rolad cd
Gotowe rolady wyjąć, lekko przestudzić i odwinąć z nici.. Powstały sos zmiksować. Gdy sos jest za gęsty dolać przegotowanej wody. Sos podawać w sosjerce. Smacznego!
Ja podałam rolady z ziemniakami i piklami z ogórków.