gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety można przyrządzić z ziemniaków pozostałych z obiadu. Dodatki można dodać według własnego gustu.

Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską

 

  • 1 kg ziemniaków,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki mąki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 200 g kiełbasy,
  • 10 patisonów marynowanych,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Ugotowane jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy.

Kiełbaskę i marynowane patisony kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy, mieszamy.

Formujemy kulki wielkości większej mandarynki i spłaszczamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi sałatkami.

Smacznego.
Kotlety ziemniaczane z patisonami i kiełbaską
Dodajemy do masy, mieszamy. Formujemy kulki wielkości większej mandarynki i spłaszczamy.