Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z pulpetami i makaronem penneETAP 1:
Mięso zmielić. Wbić jajko, doprawić sola, pieprzem i majonezem. Dodać bułkę tartą i posiekaną drobno cebulkę. Wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować nieduże pulpeciki i panierować je w mące.
W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju. Wrzucić pulpety i obsmażyć. Dodać pokrojonego w półplasterki pora. Smażyć razem przez kilka minut. Wlać 1,5 szklanki wody niegazowanej i 150 ml śmietanki. Wymieszać.
Dodać suchy makaron. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Gotować bez przykrycia aż makaron będzie miękki a sos się zagęści i zredukuje. W razie potrzeby podlać odrobiną wody lub śmietanki.
Gorące danie nakładać na talerze.
![Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/danie-jednogarnkowe-z-pulpetami-i-malkaronem-penne-524499.jpg)
![Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/danie-jednogarnkowe-z-pulpetami-i-malkaronem-penne-524500.jpg)
![Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/danie-jednogarnkowe-z-pulpetami-i-malkaronem-penne-524501.jpg)
![Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne Danie jednogarnkowe z pulpetami i malkaronem penne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/danie-jednogarnkowe-z-pulpetami-i-malkaronem-penne-524502.jpg)