Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z pulpetami
Pieczarki oczyszczamy jeśli trzeba obieramy, kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka z woda. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew a także natkę pietruszki i por. Wszystko razem gotujemy.
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, mleko i wbijamy jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy małe kuleczki(można obtoczyć w mące) i wrzucamy na wolno gotującą się zupę. Zupę doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę(zupę można zagęścić mąką).Wyłączamy gaz po ok 5-8 minutach gotowania z pulpetami.
Podajemy z ugotowanym makaronem obsypanym posiekaną natka pietruszki.
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, mleko i wbijamy jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy małe kuleczki(można obtoczyć w mące) i wrzucamy na wolno gotującą się zupę. Zupę doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę(zupę można zagęścić mąką).Wyłączamy gaz po ok 5-8 minutach gotowania z pulpetami.
Podajemy z ugotowanym makaronem obsypanym posiekaną natka pietruszki.