katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Zupa pieczarkowa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy zupę pieczarkową i często u nas gości na stole. Bywa czasami z ziemniakami ale najczęściej z makaronem.

Zupa pieczarkowa z pulpetami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z pulpetami
Pieczarki oczyszczamy jeśli trzeba obieramy, kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka z woda. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew a także natkę pietruszki i por. Wszystko razem gotujemy.

Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, mleko i wbijamy jajko. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy małe kuleczki(można obtoczyć w mące) i wrzucamy na wolno gotującą się zupę. Zupę doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę(zupę można zagęścić mąką).Wyłączamy gaz po ok 5-8 minutach gotowania z pulpetami.

Podajemy z ugotowanym makaronem obsypanym posiekaną natka pietruszki.
Zupa pieczarkowa z pulpetami
Pieczarki i marchew obieramy i kroimy a następnie dodajemy do zupy.
Zupa pieczarkowa z pulpetami
z mięsnej masy formujemy małe kuleczki .