Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie do makaronu
Szynkę (można zastąpić łopatką) mielimy. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do zmielonego mięsa.
Wbijamy jajko, dodajemy trochę rosołu albo wody. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku.
Z przygotowanej mięsnej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące. Marchew obieramy i ścieramy na tarce albo drobno kroimy.
Paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i też drobno kroimy.
W rondlu rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy marchew, paprykę i cebulę. Podlewamy wszystko wodą, doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Sos gotujemy i wkładamy przygotowane pulpety.
Zmniejszamy ogień i przetrzymujemy pulpeciki ok 15 min. Jeśli jest konieczne sos zagęszczamy mąką.
Makaron gotujemy wg przepisu na op i podajemy go z przygotowanymi pulpetami i sosem.
Wbijamy jajko, dodajemy trochę rosołu albo wody. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy do smaku.
Z przygotowanej mięsnej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące. Marchew obieramy i ścieramy na tarce albo drobno kroimy.
Paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i też drobno kroimy.
W rondlu rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy marchew, paprykę i cebulę. Podlewamy wszystko wodą, doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Sos gotujemy i wkładamy przygotowane pulpety.
Zmniejszamy ogień i przetrzymujemy pulpeciki ok 15 min. Jeśli jest konieczne sos zagęszczamy mąką.
Makaron gotujemy wg przepisu na op i podajemy go z przygotowanymi pulpetami i sosem.