Sposób przygotowania:
Danie z makaronem wg mitofri
Na początku makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
Białą cebulkę obrać z łusek i pokroić w kostkę,a następnie zeszklić na patelni na niewielkiej ilości oleju.Do zeszklnej cebuli dodać pokrojoną w kostkę gotowaną szynkę,posiekaną natkę pietruszki i zalać wszystko śmietaną. Zagotować.Do smaku doprawić solą,pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Następnie połączyć z ugotowanym makaronem.Można podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu lub na zimno.Smacznego.
Białą cebulkę obrać z łusek i pokroić w kostkę,a następnie zeszklić na patelni na niewielkiej ilości oleju.Do zeszklnej cebuli dodać pokrojoną w kostkę gotowaną szynkę,posiekaną natkę pietruszki i zalać wszystko śmietaną. Zagotować.Do smaku doprawić solą,pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Następnie połączyć z ugotowanym makaronem.Można podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu lub na zimno.Smacznego.