Sposób przygotowania:
Delikatne ciastka z czekoladą
Na początku wkładamy do miski miękkie masło, jajka i cukier.
Składniki dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Powstała masa powinna mieć gładką, jednolitą konsystencję.
Następnie powoli dodajemy mąkę tortową i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę (możemy starkowąć ją też na tarce o grubych oczkach). Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc małe krążki.Pamiętajmy o zachowaniu odpowiednich odstępów między ciastkami.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy przez jakieś 15- 20 minut.
Smacznego.
Składniki dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Powstała masa powinna mieć gładką, jednolitą konsystencję.
Następnie powoli dodajemy mąkę tortową i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę (możemy starkowąć ją też na tarce o grubych oczkach). Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane ciasto nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc małe krążki.Pamiętajmy o zachowaniu odpowiednich odstępów między ciastkami.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy przez jakieś 15- 20 minut.
Smacznego.