Sposób przygotowania:
Ciastka z białą czekoladą i borówkamiCzekolada:
Białą czekoladę należy pokroić na małe kawałki.
Masa:
Masło, które powinno być miękkie należy z cukrem ubić do białości, a następnie połączyć z jajkiem. Całość wymieszać z mąką, sodą oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta wmieszać kawałki czekolady.
Formowanie:
Z masy należy uformować kulki wielkością przypominające mały orzech włoski. Każdą kulkę dużymi odstępami przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia.
(Uwaga! Ciastek nie spłaszczać, gdyż w trakcie pieczenia same "rozejdą" się na boki. Odstępy między nimi muszą być większe.)
Do kulek delikatnie wcisnąć po kilka borówek.
Pieczenie:
Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 12-15 minut w temperaturze 180 stopni.
(Powinny mieć zarumienione boki i miękki środek, który podczas stygnięcia nabierze odpowiedniej konsystencji. Mój piekarnik jest gazowy - grzeje tylko od dołu.)
Di bloguje
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2