Sposób przygotowania:
Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiemWarzywa:
![Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiem Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/delikatne-pulpety-z-indyka-z-warzywami-i-koperkiem-533573.jpg)
Marchewkę z pietruszką zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Natomiast pora należy pora pokroić w małą kostkę, a czosnek i koperek posiekać.
Masa:
![Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiem Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/delikatne-pulpety-z-indyka-z-warzywami-i-koperkiem-533574.jpg)
Mięso wymieszać z bułką odciśniętą z mleka/wody, jajkiem oraz pozostałymi składnikami.
Całość doprawić zgodnie z własnym smakiem.
Formowanie i gotowanie:
![Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiem Delikatne pulpety z indyka z warzywami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/delikatne-pulpety-z-indyka-z-warzywami-i-koperkiem-533575.jpg)
Z masy mięsno-warzywnej należy uformować kulki o dowolnej wielkości - u mnie przypominające orzech włoski.
Każdą z nich dokładnie obtoczyć w mące i włożyć do wrzątku.
Pulpeciki gotować do 10 minut.
frank55
Di bloguje
Habi napisał(a):