patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pulpety z indyka w sosie koperkowym to idealna propozycja na obiad również ten niedzielny. Polecam.

Pulpety z indyka w sosie koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Pulpety

Wywar

Sposób przygotowania:

Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Składniki pulpetów dokładnie łącze ze sobą. Formuję pulpety wielkości małej pięści.

Na patelni rozgrzewamy olej ,pulpety obtaczamy w mące.

Smażę na rumiano tak by pory w mięsie się zamknęły (wystarczy po 1-2 minuty).

Międzyczasie do garnka o grubym dnie wlewam wodę, dodaję warzywa, kostkę rosolową i zagotowujemy. Zmniejszam ogień. Dodaję pulpety, gotuję ok 20-25 minut.

Do małej miski dodaję 3-4 łyżki wywaru i 1 łyżkę mąki mieszam i dodaję do pulpetów przez sitko tak by nie było grudek.

Gotuję ok 3-4 minuty. Koper drobno siekam , dodaję do pulpetów. Podaję z kaszą.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Do garnka o grubym dnie dodaję warzywa a następnie gotuję wywar.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Pulpety smażę na rumiano ze wszystkich stron.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Do garnka dodaję podsmażone pulpety z indyka.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Na koniec dodaję drobno posiekany koperek.