Sposób przygotowania:
Pulpety z indyka w sosie koperkowym
Składniki pulpetów dokładnie łącze ze sobą. Formuję pulpety wielkości małej pięści.
Na patelni rozgrzewamy olej ,pulpety obtaczamy w mące.
Smażę na rumiano tak by pory w mięsie się zamknęły (wystarczy po 1-2 minuty).
Międzyczasie do garnka o grubym dnie wlewam wodę, dodaję warzywa, kostkę rosolową i zagotowujemy. Zmniejszam ogień. Dodaję pulpety, gotuję ok 20-25 minut.
Do małej miski dodaję 3-4 łyżki wywaru i 1 łyżkę mąki mieszam i dodaję do pulpetów przez sitko tak by nie było grudek.
Gotuję ok 3-4 minuty. Koper drobno siekam , dodaję do pulpetów. Podaję z kaszą.
Na patelni rozgrzewamy olej ,pulpety obtaczamy w mące.
Smażę na rumiano tak by pory w mięsie się zamknęły (wystarczy po 1-2 minuty).
Międzyczasie do garnka o grubym dnie wlewam wodę, dodaję warzywa, kostkę rosolową i zagotowujemy. Zmniejszam ogień. Dodaję pulpety, gotuję ok 20-25 minut.
Do małej miski dodaję 3-4 łyżki wywaru i 1 łyżkę mąki mieszam i dodaję do pulpetów przez sitko tak by nie było grudek.
Gotuję ok 3-4 minuty. Koper drobno siekam , dodaję do pulpetów. Podaję z kaszą.