Sposób przygotowania:
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
Cebulę i czosnek obieram a następnie drobno siekam. Na patelni rozgrzewam olej i smażę na rumiano, dodaję sól i pieprz. W miseczce łącze mięso, jajka, bułkę tartą, kucharek, pieprz, czosnek granulowany. Mieszam dokładnie.
Z mięsa robię małe kulki a następnie obtaczam w mące ziemniaczanej. Na tej samej patelni smażę ze wszystkich stron na rumiano.
W garnku wlewam przecier pomidorowy oraz wode, dodaję pulpety. Duszę na malym ogniu ok 25 min, doprawiam. Sos musi być gęsty.
Na koniec posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Pulpety podaję od razu do kaszy czy ziemniaków.
Smacznego.
Z mięsa robię małe kulki a następnie obtaczam w mące ziemniaczanej. Na tej samej patelni smażę ze wszystkich stron na rumiano.
W garnku wlewam przecier pomidorowy oraz wode, dodaję pulpety. Duszę na malym ogniu ok 25 min, doprawiam. Sos musi być gęsty.
Na koniec posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Pulpety podaję od razu do kaszy czy ziemniaków.
Smacznego.