Sposób przygotowania:
Pulpety z indykiem i cukinią w sosie pomidorowym
Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie odcedzam z nadmiaru soku. Dodaję przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą oraz jajka.
Na sam koniec dodaję mięso mielone z indyka. Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety.
Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła.
Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy na koniec przecierem pomidorowym.
Posypuję natką pietruszki. Doprawiam. Piekę w piekarniku ok 45 min w 180 stopniach.
Na sam koniec dodaję mięso mielone z indyka. Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety.
Smażę na rumiano z obu stron bardzo krótko tylko by skórka się zarumieniła.
Przekładam do naczynia żaroodpornego. Kotleciki przekładam do żaroodpornego naczynia, zalewamy na koniec przecierem pomidorowym.
Posypuję natką pietruszki. Doprawiam. Piekę w piekarniku ok 45 min w 180 stopniach.